12th BCS English questions solution

Literature Part

12th BCS English questions solution

1. Who is the greatest modern English Dramatist?
A. Verginia Woolf
B. George Bernard Shaw
C. P. B. Shelley
D. S. T. Coleridge

Answer : B

2. Who is the modern philosopher who was awarded Nobel Prize for literature?
A. James Baker
B. Dr. Kissinger
C. Bertrand Russell
D. Lenin

Answer : C

3. Who is the author of ‘A Farewell to Arms’?
A. T. S. Eliot
B. John Milton
C. Plato
D. Ernest Hemingway

Answer : D

4. Who is the most famous satirist in English literature?
A. Alexander Pope
B. Jonathan Swift
C. William Wordsworth
D. Butler

Answer :B

5. “Caesar and Cleopatra” is-
A. A tragedy by Shakespeare
B. A play by G. B. Shaw
C. A poem by Lord Byron
D. A novel by S.T. Coleridge

Answer : B

Grammar Part

6. What is the noun of the Word ‘Waste’?
A. Waste
B. Wasting
C. Wastage
D. Wasteful

Answer : C

7. What is the adjective of the word ‘Heart’?
A. Heart
B. Hearten
C. Heartening
D. Heartful

Answer : C

8. What is the verb of the word ‘Shortly’?
A. Short
B. Shorter
C. Shorten
D. Shortness

Answer : C

9. Choose the correct sentence__
A. Let he and you be witnesses
B. Let you and him be witnesses
C. Let you and he be witnesses
D. Let you and he be witnesses

Answer: B

10. Choose the correct sentence__
A. The matter was informed to the police.
B. The matter has been informed of the police.
C. The police was informed of the matter.
D. The police were informed of the matter.

Answer: C

11. Who, which, what are:
A. Demonstrative pronoun
B. Relative pronoun
C.  Reflexive pronoun
D. Indefinite pronoun

Answer : B

12. Choose the correct one__
A. Mispel
B. Misspell
C. Mispell
D. Misspel

Answer: B

13. Fill in the blanks ‘ What is the time__ your watch’?
A. by
B. In
C. At
D. With

Answer: A

14. Fill in the blanks ‘What is the time__ your watch?'
A. Warm compliment
B. Compliments
C. Best compliment
D. Heartiest compliment

Answer: B

15. What is the synonym of ‘Delude’?
A. Demand
B. Permit
C. Aggravate
D. Deceive

Answer : D

16. What is the antonym of ‘Queer’?
A. Integrated
B. Orderly
C. Abnormal
D. Odd

Answer : B
Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url